İzmir

İzmir

İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kentidir ve kültür, sanat, turizm ve ticaretin de merkezidir. Ege Denizi, lacivertten turkuaza mavinin tüm renklerine hâkim koyları ve güzel plajlarıyla bir dantel zarafetiyle ilin batı kıyısı boyunca uzanıyor.

İzmir, 8500 yıllık tarihi ile Anadolu Yarımadasının batısında uzun ve dar bir  körfezin başlangıcınca yer alır. Antik Dönemin ünlü tarihçisi Heredot, tipik Akdeniz ikliminin yaşandığı kenti binlerce yıl öncesinde;” Onlar kentlerinin bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimlerinde kurdular.” İfadesiyle tanımlamış.


Şehrin güneyinde Efes ve kuzeyinde Bergama yer alıyor ve Antik Çağ’ın en büyük ve en ünlü kentleri arasında yer alıyordu. Tüm iyon kültürünün zenginliklerini bünyesinde barındıran bu kentler, yoğun sanatsal, kültürel, ticari ve dini etkinliklerle de ismini duyuruyordu.

Günümüzde de dünyaca bilinen Efes ve Bergama Antik kentleri tarih meraklıları için büyüleyici birer çekim merkezidir. Şairlerin ustası Homeros’un doğduğu kent olan İzmir, Anadolu’nun hızla değişen tarihi ile Ege’nin renkli tarihinin harmanıdır. Kent, modern Türkiye’nin batıya açılan yüzü olarak kültür, sanat, turizm, ticaret ve sanayi alanlarındaki gelişimini hızla sürdürmektedir.

 



İlginizi Çekebilir
  • Foça
    Foça surları aslında, İyonya, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerine ait bölümlerin bir karışımıdır ve bazıları orijinal inşaatçılarla aynı yapım teknikleri kullanılarak özenle restore edilmiş.
  • Aliağa
    Sultan Dördüncü Murat, Bağdat seferi sırasında kendisine yardım eden kişileri beraberinde getirmiş ve bu kişilerden bazılarına Batı Anadolu'da toprak vermiştir.
Whatsapp Telefon