Foça

Foça

Tarihi milattan önce 11. Yüzyıla uzanan Foça önemli bir İyon Kenti olan Phokaia (Foça) antik kentinin bulunduğu bölgede yer alıyor. Arkeolojik kazılar bölgenin en az 5000 yıldır iskan edildiğini gösteriyor. Foça’nın en önemli arkeolojik miraslarından biri olan Foça doğal limanının merkezindeki Kibele Tapınağının yerine inşa edilen ve bugüne kadar keşfedilen en eski İyon Tapınağı olan Athena Tapınağıdır.

Foça, 13. Yüzyılda bir Ceneviz ticaret kolonisine dönüşmüş ve bu döneme ait iyi korunmuş surları 2013 yılında Unesco geçici dünya mirası listesine girmesine sebep olmuştur.

Foça surları aslında, İyonya, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerine ait bölümlerin bir karışımıdır ve bazıları orijinal inşaatçılarla aynı yapım teknikleri kullanılarak özenle restore edilmiş.

İlginizi Çekebilir
  • İzmir
    İzmir, 8500 yıllık tarihi ile Anadolu Yarımadasının batısında uzun ve dar bir körfezin başlangıcınca yer alır. Antik Dönemin ünlü tarihçisi Heredot, tipik Akdeniz ikliminin yaşandığı kenti binlerce yıl öncesinde;” Onlar kentlerinin bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel ...
  • Aliağa
    Sultan Dördüncü Murat, Bağdat seferi sırasında kendisine yardım eden kişileri beraberinde getirmiş ve bu kişilerden bazılarına Batı Anadolu'da toprak vermiştir.
Whatsapp Telefon